Dagens uppdatering

Är mycket som händer nu i det stora hela så därför kommer min blogg numer att handla om motion och kost kommande tiden för att jag känner att det är där jag får styrkan just nu.

_____________________________________________________________________________________________________

Måndag 19-3-12

Min dag  började med;
1 kopp Thé med grädde, 30 min innan frukost tog jag mina mediciner och  äppelcidervinäger tablett och drack även min dos av äppelcidervinägervatten, för att sedan avsluta morgonen med att jag åt 1,5 ägg med 2 msk majonäs.

Sedan så intog jag en skvätt grädde och sedan lite äppelcidervinäger för att sedan bege mig ut på promenad som avrundades på dryga 3,5 km

Till middag började jag med att dricka äppelcidervinäger 30 min innan samt ta en tablett åt jag 4 bitar fläskfilée med beasås och vitlökssmör samt bonaqua.

Avslutningsvis så kommer jag att gå på en kortare promenad med Trixi och innan det kommer jag att dricka lite äppelcidervinäger vatten och sedan är det läggdags.

______________________________________________________________________________________________________

Kosten kanske låter som om jag ätit väldigt lite idag, men det som hör LCHF till är att inte äta när man inte är hungrig och sedan så har äppelcidervinägern den effekten att den tar bort en viss del av hungern och dämpar även att jag äter stora målatider, därav så använder jag mig ALLTID av just äppelcidervinäger när jag ska ner i vikt, inte för att förglömma så ökar den förbränningen också.

______________________________________________________________________________________________________

I morgon kommer jag att lägga upp min dag följande:

Lämning på dagis = 8.00-8.45 promenad

Sen blir det promenad på staden en sväng medan jag lämnar in papper och hämtar ut mediciner åt liten

Sedan blir det hem och plugga fram till 14.30

Därefter kommer jag att bege mig ut på promenad fram till 16.00 då det vankas hämtning.

Maten:

Morgonen kommer bestå av 1-2 ägg med majonäs samt äppelcidervinäger

Lunch om jag är hungrig så blir det smothies 2 dl grädde, 1 dl youghur och hallon

Middag äter jag nog upp resten av fläskfiléen om inte nu mannen vill ha det med sig :D

______________________________________________________________________________________________________

Kommer även att köpa stegräknare och börja gå med stavar igen, så vad gäller stegräknaren så kan jag delge denna info och mening med det, har tidigare använt mig av stegräknare så :)

Hur många steg ska jag ta per dag?

Hur många steg du ska ta per dag handlar om hur aktiv du är i dagsläget. Som start kan du använda stegräknaren när du rör dig som vanligt i ett par dagar detta för att få  en uppfattning om hur många steg du tar per dag. Sen lägger du upp flera delmål tills du kommer till 10.000 eller fler steg/dag. Ex om du normalt går ca 3.500 steg/dag så är första målet 5.000 steg/dag lagom. När du uppnått målet och hållit det i ett par veckor ökar du till 7.500 steg och sen till 10.000 steg

Jag har bestämt mig för att börja gå 10.000 steg/dag, har ni några tips på vad jag behöver?

  • Ett par bra och bekväma skor.
  • En stegräknare för att öka motivationen och ge ett mått på framgångarna.
  • En reflexväst eller blinkande reflexer kan vara bra om du ska gå när det blivit mörkt.
  • Träningskläder i flera lager är bra, då kan man lätt ta av sig när man fått upp värmen. Använd gärna underställ av ull på vintern som håller dig varm och torr och träningskläder av syntet på sommaren som transporterar bort all fukt.
  • Ett par gåstavar kan vara ett bra komplement. De ökar din förbränning med ungefär 30% och hjälper dig att hålla fötterna på vägen när det är halt. Dessutom ger de skonsam träning för ömma leder och knän.
  • En motionskompis som sällskap gör hela promenaden lite roligare! Dessutom kan det vara bra att vara två när man ska promenera på kvällen.

Så var det med det, trevlig kväll ....


Kommande 4 VECKOR

Okey så här ligger det till, jag har alltså fuskat lite med min LCHF diet sista tiden samt motionen, men efter i helgen så känner jag att jag är med på noterna igen och har inhandlat en tidning som ska få mig inspirerad till att fortsätta med detta.... 

Men har ju i alla fall inte gått upp i vikt sedan jag startade med att fuska så det är ju bra i alla fall. Men det jag har konstaterat är att de kommande 30 dagarna så ska jag max köra strikt LCHF och öka motionen för att kicka igång kroppen igen ur sin kolhydrat intag så därav så tänkte jag mig detta upplägg:

_______________________________________________________________________________________________________
Kosten handlar ju om att äta när man är hungrig så är jag inte hungrig så äter jag alltså inte. Därför kommer jag nu köra stenhårt på detta igen i 4 veckor så pepp pepp till mig, är det då någon som vill ut och gå så hojta till.

Denna vecka kommer jag att vara hemma måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Så bara säga till om det finns någon som vill promenera på en långis.

Frukost:

- Till frukost kommer jag äta;

- Vecka 1: Svart Thé med Grädde + 1 ägg 2 msk majonäs

- Vecka 2: Svart Thé med Grädde + 1 ägg 2 msk majonäs

- Vecka 3: Svart Thé med Grädde + 1 ägg 2 msk majonäs

- Vecka 4: Svart Thé med Grädde + 1 ägg 2 msk majonäs


Lunch:


- Vecka 1:  Smothi på Grädde och hallon (2dl)

- Vecka 2: Smothi på Grädde och hallon (2dl)

- Vecka 3: Smothi på Grädde och hallon (2dl)

- Vecka 4: Smothi på Grädde och hallon (2dl)


Middag:

Någon köttbit (karrékotlett eller entrecote) eller fiskbit (lax eller färsk tonfisk) samt kryddsmör eller någon gräddig sås. Oftast med någon tomat eller annan grönsak (blomkål/broccoli). Då och då kan det bli någon god kolhydratfattig korv.

Motion:

(målet med detta program är att tappa 5 kg under 4v.)

Måndag: 35 minuter tempo: 10 minuter lugnare takt, 20 minuter så snabbt du kan i jämnt tempo och avsluta med 5 minuter lugnare takt.

Tisdag: 60 minuter rask takt.

Onsdag: Intervallpromenader 35 minuter: 5 minuter lugnare takt, 3 minuter maximal hastighet varvat med 2 minuter lugnare takt x 5 och avsluta med 5 minuter i lugnare takt.

Torsdag: 45 minuter valfritt tempo.

Fredag: 35 minuter tempo: 10 minuter lugnare takt, 20 minuter så snabbt du kan i jämnt tempo och avsluta med 5 minuter i lugnare takt.

Lördag: 90 minuter långpromenad.

Söndag: Intervaller och promenad 50 minuter: 5 minuter lugnare takt, 3 minuter maximal hastighet varvat med 2 minuter lugnare takt x 5 och avsluta med 20 minuter i behaglig takt.